Om

Formålet med RenFlyrejse.dk er at give flyrejsende en mulighed for at kompensere deres CO2-udledning med den eneste teknologi som findes i dag, nemlig træer. Særligt til rejsende, som ikke kan undgå at flyve på grund af arbejde, familie eller venner i udlandet. Ifølge FN's anbefalinger skal verdens global CO2-udledning nemlig neutraliseres inden 2050, hvis den globale opvarmning skal begrænses til 1.5 grader, og jorden skal undgå store klimaforandringer.

På sigt er der ikke plads nok på jorden til, at vi kan plante træer, hver gang vi udleder CO2, og hvis de fældes, så dannes der CO2 igen. Derfor er det vigtigt at støtte forskning i bæredygtig energi fra vind, sol, vand, geotermi eller biomasse. Og mindske vores CO2-aftryk ved at flyve mindre i fremtiden. Det håber vi, at du vil overveje.

RenFlyrejse.dk er et non-profit projekt startet i maj 2019 af Martin Sundstrøm, der er uddannet fysiker fra Københavns Universitet og tidligere redaktør for DR Videnskab. Desuden fungerer følgende personer som rådgivere, der har bidraget med viden og beregninger.

Advisory board

Morten Winther - Ekspert i fly-emissioner og seniorrådgiver ved Institut for Miljøvidenskab på Aarhus Universitet. Morten står bag gennemsnitsberegningen for CO2-udledning på danske indenrigsruter.

Palle Madsen - Tidligere professor i skovdyrkning ved Københavns Universitet. Palle står bag gennemsnitsberegningen for CO2-optag i danske løvtræer, som plantes i samarbejde med organisationen "Growing Trees Network Foundation" og Naturstyrelsen.

Kontakt: info@renflyrejse.dk
Selskabsoplysninger: RenFlyrejse.dk - CVR 39809575